Статистика

Онлайн всього: 10
Гостей: 10
Користувачів: 0

Головна » Статті » Рецензії » Ігри

Need for Speed: Most Wanted (nfsmw)
Популярна останні два роки "Підземка", посверківая хромованими боками, помчала в минуле, а їй на зміну з'явився сонячний і "Самий Бажаний" Need for Speed.Ось уже третій листопада поспіль мега-гігант індустрії Electronic Arts викочує зі своїх величезних гаражів нових красенів всі однієї і тієї ж марки. Але багато хто навіть не уявляють, наскільки різняться ці моделі.Кто-то, глянувши на зовнішній вигляд останньої, біжить грати в консольний "Destroy racing" Burnout 3, а ми з вами заліземо під капот цієї свіжої конячки.

З "Підземки" на вулиці

Я нікого не здивую, сказавши, що дія цього разу відбувається не в нічний час доби, а сонячним днем, зрідка вранці або ввечері. Але це зовсім не означає, що блиску стало менше.Замість одноманітно яскравих неоном і міських ліхтарів, які висвітлюють дорогу, з'явилося сонечко, яке навіть в якійсь мірі кращим, ніж червоно-зелені спалахи під днищами авто. Часом стає помітно темнішим, а з екрана починають сповзати майже реальні крапельки.Природа перетворюється, асфальт миттєво промокає, і керувати автомобілем стає трохи складніше. Це, як неважко здогадатися, дощ.
На відміну від Underground'ов, в Most Wanted має місце бути велике розмаїття природних і не дуже об'єктів - заводи, дерева, навіть поля для гольфу і бейсбольний стадіон, через які можна зрізати шлях.Невеликі містечка з величезними портами, ліси, як ніби обрізані ножем на межі населених пунктів. ЕА хотіли як краще, направивши всі свої сили на розмаїтість, якого дуже сильно не вистачало двох попередніх ігор,за що й поплатилися - дивно побудована карта наводить на неприємні думки.
Трапляються і подлянкі. Дуже боляче буває звернути на short-cut і, дивлячись на карту (чорт забирай, там був цей short-cut!), Врізатися в стіну. Виявляється - в'їзд тільки з того боку. Втім, далеко не всі шорт-кати допомагають виграти.Поки ви котите по травичці, суперники цілком можуть швиденько обігнати вас за звичайним асфальту.
 Ця важке життя гонщика
 До речі, про суперників. Які ж вони тупі й як же їх важко обіграти ближче до кінця гри! Питається: якого біса цей Хром скидає газ на абсолютно прямій ділянці дороги?Таке відчуття, що електронні бовдури діють спільно - один гальмує гравця, другий відволікає увагу, а третій виграє гонку. Добре хоч не так часто це трапляється.Треба сказати, що поведінка ботів стало набагато реалістичніше - тепер «живі» і комп'ютерні гонщики мають приблизно однакові шанси. Між іншим, гравець, швидше за все, сильно здивується, коли, промчав на величезній швидкості повз зустрічки, він не побачить поповнення запасів окису азоту.Тепер рятівна рідина прибуває автоматично, причому, чим більша швидкість - тим швидше.
 На дорогах з'явилася поліція, від якої доведеться тікати. Зробити це, до речі не дуже легко - ось хто-хто, а ці хлопці розумні.Вони збудували барикади, вони пускають шипи під колеса, вони йдуть на таран, вони роблять все що завгодно, лише б запроторити водія за грати.І з цим пов'язана неабияка частка ігри - чим більше виконано спеціальних завдань, пов'язаних із поліцією (пробити 5 барикад, протриматися 7 хвилин, розбити в хлам 10 "ментовозок" і сховатися) тим швидше ми можемо просуватися по знаменитому списку "найбільш розшукуваних" вгору.Для цього існує лічильник "Bounty" - чим більше очок, тим гравець крутіше. З підвищенням позиції погоні стають серйознішими - прості машини змінюються броньованими, і їх стає в 3 рази більше.
Додалася знайома гонка "на виліт", де після кожного кола вибуває останній прийшов до Чекпойнт. Крім звичайного Sprint'a, з'явилося два схожих режиму - Speedtrap і Tollbooth.У перші завдання гравця - набрати максимальну швидкість перед радарами, розкиданими по трасі, щоб в кінці сума ваших результатів перевищила показники суперника. А в другому - встигнути проскочити поліцейські блокпости до того, як закінчиться відведений на проходження траси час.Примітно, що гонки стали складніше не тільки за рахунок небезпечних суперників і не менш небезпечних поліцейських, а й з-за попутних і зустрічних машин, яких тепер більше, і об'їжджати їх важче. Самий вигідний варіант - використовувати заповітну кнопку Speedbreaker'a (а-ля slow motion).Улюблений гравцями Drug теж залишився, хоч і трохи змінився. Індикатор, що повідомляє про необхідність перемкнути швидкість, перемістився в центр екрану, що, поза сумнівом, зручніше.
 Не забудемо згадати про тюнінг.На відміну від дурної системи другого "Підпілля", тут магазин один і всі маніпуляції виробляються там. Тепер не можна окремо вибрати спідницю, бампери і насадку на глушник - тільки повні комплекти Body. Неону, на жаль, тепер немає, та й навіщо він вдень-то?Унікальні деталі, а може, і бонус-сюрприз гравець тепер може придбати після перемоги над черговим дядьком зі списку. Тільки все це важливо виключно для естетичного задоволення і для скріншотів - журнали та обкладинки DVD тепер не в моді.І останнє - при виборі нової деталі не треба по півгодини чекати, коли ж тормознутая камера стане на свої місця - все відбувається дуже швидко.

Вгору по дорозі

Згаданий побіжно сюжет варто розібрати трохи детальніше.Все починається з того, що вам треба поганятися з дядьком на ім'я Razor - найкрутішим та розшукуваним хлопцем у місті. Але щось нездужає сталевому коню - тієї самої синьо-білої BMW - раптова поломка, програш гонки, і ось персонаж у в'язниці, а скакун - під сідлом суперника.На виході з поліцейської дільниці нас зустрічає улюблена супутниця і за сумісництвом особа ігри - Міа (яку грає топ-модель Josie Maran). І починається найголовніше - відновлення зганьбленої честі.
 Сюжет розділений на набагато меншу кількість частин, ніж Underground 2.Замість багатьох десятків перегонів ми маємо всього 15 вирішальних поєдинків один на один з останніми зі списку найбільш розшукуваних хлопців.Щоб добитися уваги чергового гонщика, треба виграти певну кількість заїздів, підвищити свій Bounty-рейтинг і отримати повідомлення від завідуючого гонками мужика (так, тепер це не дівчина-супутниця). Варто відзначити, як гарно з'являється кожен із суперників.Стоїмо ми на перехресті, неподалік ошиваються копи, і тут десь з-за рогу на повному ходу вилітає автомобіль, зносячи по дорозі стовпи та інші перешкоди. Дрібниця, а радує око.

Green game

У Most Wanted широко використовується перехід з "кіно" в гру.Розробники стверджують, що все це зроблено заради того, щоб максимально наблизити гру до кінофільму, що з моєї точки зору зовсім не правильно. Втім, поки геймплей не особливо постраждав, і на тому спасибі.
Зрозуміло, що знімати реальні перегони на вулицях реального міста - складно, дорого, та й взагалі неправильно. Тому розробники використовували так звану зелену сцену - прийом, що широко використовується на зйомках кінофільмів, коли вся дія відбувається на яскраво-зеленому фоні.Потім замість "зелені" вставляється картинка, і все в підсумку виглядає більш ніж реально. Але все ж таки, як безглуздо виглядають що метушаться на такому тлі люди!

Racing & listening

Без музичного супроводу навіть Need For Speed - не гра, а бог знає що.Ми пам'ятаємо, яким саундтреком ЕА обдарували Underground 2. Вони це теж запам'ятали і зробили висновки - озвучка останньої гри стало краще. Втеча від поліції - розбурхує кров музика, швидка гонка - приємні, але не відволікають пісні, а в меню, як завжди, грає спокійний реп.Але, звичайно, це не привід купувати бонусний диск з цими композиціями і мало кому потрібними роликами.

***

Отже, ми маємо, що називається, майже суперкар з розряду серійних моделей. Оригінальна зовнішність, звичайно, когось відштовхує, але в цілому все на дуже хорошому рівні.Ця річ більш ніж коштує, щоб на ній поганяти, і не треба слухати нікого про нудний геймплей, дурний сюжет і погану графіку (хоча треба, тому що відверті недоліки і ляпи у гри все-таки є). Якщо ви любите гонки - відривайте з руками у продавців, якщо ж ні - хоча б спробуйте.
Категорія: Ігри | Додав: barsikmb (10 Вересня 2009)
Переглядів: 2162 | Коментарі: 3 | Теги: NFS, Need for Speed | Рейтинг: 5.0/1