Статистика

Онлайн всього: 14
Гостей: 14
Користувачів: 0

Головна » Статті » Рецензії » Ігри

Serious Sam 2

Поки що наука не в змозі придумати, як непересічно оцінити Serious Sam 2. Гра сама по собі вторинна до неможливості, а опис концепції нового «Сема» явно не розтягнеться на двадцять сторінок.Якщо ви грали в першу частину - вручаємо вам право на пропуск основної маси марного для вас тексту і ласкаво просимо на прочитання міні-рецензії. Якщо цей чудовий продукт пройшов мимо - не біда, ви з легкістю зможете уявити собі свіже творіння, прочитавши повну версію статті.

Міні-рецензія
 (якщо ви це читаєте, значить,ви грали в першу частину серіалу).
 Гра:
 1) потяжчав аж до двох гігабайт;
 2) втратила частину колишньої динаміки;
 3) втратила тисячі ворогів і отримала максимум сотнями;
 4) красиво виглядає;
 5) зручно управляється;
 6) гидко звучить;
 7) частенько викликає сміх.
На жаль, це всі нововведення другого «Сема»; більше ви нічого не отримаєте.

Повна рецензія
 (якщо ви це читаєте - значить ви не грали в першу частину серіалу чи вас зацікавила творчість автора).
 Одноклітинності - не завжди погано.Це підтверджує не тільки загальноприйнята теорія еволюції, згідно з якою ми всі - колишні одноклітинні. Тепер це видно і на прикладі Семуеля Стоуна, який за минулі два роки остаточно отупіла, але натомість накачав полігональні м'язи і вказівний палець - для натискання на курок.
Завдання Сема, як і ігрова концепція в цілому, не змінилася. Відстрілює натовпу ворогів (яких в порівнянні з попередньою частиною все одно мало), вирішуємо рідкісні задачки з рубильниками і (oh, my fat!) Засновані на експериментах з ігровою фізикою, а також танком рухаємося до виходів з рівнів.Парадоксально, але саме такі примітивні ігри примудряються схопити за горло і не відпускати довгий час.

Мізки

Ідіотизм фабули можна помітити ще до того, як герой відкриє рот в перший раз.
Три чоловічка-ліліпута з явно зміненими голосами розробників (невже пропили бюджет і не вистачило грошей на акторів?) Дізнаються про загрозу рідній галактиці і вирішують викликати знаменитого Крутого Сема в ролі рятівника.На цьому сюжет для нормальної людини закінчується - душевні переживання нашого героя можна оцінити лише в стані глибокого наркотичного афекту вперемішку з алкогольним сп'янінням.А якщо збудників під рукою не виявилося - насолоджуйтеся шоу «Аншлаг», де ведуть на цей раз цілих два: Сем і вбудована в його мозок дамочка зухвалої зовнішності «І.Н.Е.Р.Т.А.Н.», яка постійно відпускає їдкі коментарі.
 Ця парочка буде супроводжувати вас всю гру (а як же інакше?), Видаючи на-гора дивні й незрозумілі жарти - як посеред ігрового процесу, так і в огидно поставлених роликах, від яких за версту несе кустарщиною. Признайтеся, ви ж давно не чули в студійному звуці Фоня мікрофона і сторонніх голосів на задньому плані?Тухля «свіжачок», який, однак, викликає сміх.

Кишки

Всередині гри - вдосконалений графічний движок Serious Engine. Спочатку він показує себе не в найкращому вигляді і загрожує зіпсувати враження - крихітні картки (чи жарт, завантаження після кожних ста метрів!), Мала кількість ворогів і все ще несамовитий звук. Потім, як не дивно, все повертається на круги своя. Ми знову мандруємо по здоровенним рівнів, наповненим серйозними противниками, при цьому без жодного натяку на гальма.Не зовсім зрозуміло, чому Croteam примудрилися створити таке огидне і відштовхує початок при настільки налагодженому ядрі. Або провиною всьому - вищезгаданий пропитий бюджет і несподівано знайдений трохи пізніше спонсор, або це підступи інопланетян-дільничних.

Ноги

Мережевий режим варто згадати окремо, адже він здатний розчарувати новачків і навести сум на професіоналів, вздовж і поперек виходили першу частину і передаючи голими руками не одного суперника.Ні-ні, мережевий код зручний, гра комфортна і при низькошвидкісних з'єднаннях, але ... Кооператив, панове.
Вихваляння плюшечка, заради який ваш покірний слуга особисто ходив у брудний і запльовані Районний Комп'ютерний Клуб (такі є скрізь) і просиджував там годинами в пориві ненависті до чергової махині-босові, зіпсована простим і маленьким зміною правил,здатним занапастити на корені все задоволення.Виключайте всі варіанти, відповідь проста до болю - неможливість виставити нескінченний респауна і патрони. На це з багатокористувацької частиною і припинимо, більше вона нічим від одиночної не відрізняється.

Game Over?

Потворна і красива, смішна і дурна, кустарна й витончена.Ніколи не можна сказати, що змушує любити такі проекти і чекати продовження банкету. Бути може, любов, з якою створювався Serious Sam II? Або хорвати навчилися гіпнозу? Хоча, давайте не будемо про це замислюватися. Напрочуд цільна, смішна і рушити гра аж ніяк не на пару вечорів.

Категорія: Ігри | Додав: barsikmb (10 Вересня 2009)
Переглядів: 2316 | Коментарі: 4 | Теги: Serious Sam 2, рецензії | Рейтинг: 5.0/1