Статистика

Онлайн всього: 18
Гостей: 18
Користувачів: 0

Головна » Статті » Рецензії » Ігри

Star Wolves

Перша думка, яка приходить на думку при вигляді цієї іграшки від російських розробників: «Ну ось, черговий клон Homeworld!». І тільки погравши небагато, розумієш, що відмінності все ж є, і вони суттєві. Так, з вигляду проекти схожі. Так, ігровий процес дуже нагадує свого побратима з дітища Relic.Але все інше - сюжет, зміст, можливості - все інше!
 Хтось може сказати, що в «іграх про космос» вже не може бути нічого нового, тому що вичавлені всі соки. Але, як відомо, добре забуте старе - теж якась альтернатива свіжості.Напевно, саме цією приказкою надихалися автори гри. Щоправда, далеко не кожна складова «Зоряних Волков» давно і успішно забута - але отримувати задоволення це ніяк не заважає.
 Гра сильно відрізняється від «Космічних Рейнджеров 2».Це різні проекти, і кожен по-своєму гарний, але вони націлені на різну аудиторію. Комусь подобаються «Рейнджери», комусь «Вовки», і кожен має право вибрати щось одне.

Що наше життя?

Дія гри відбувається в далекому майбутньому.Людська раса давно вийшла в космос, досліджувала величезну частину всесвіту, але так і не зустріла братів по розуму, навіть ніяких натяків на них.
 Весь сюжет умовно ділиться на частини, і хоча спеціально один розділ від іншого ніяк не відокремлена, не помітити цього неможливо.Вступаючи в гру, ми створюємо найману команду, називаємо себе Зірковими Вовками і виходимо в космос. Освоюється, вивчаємо обстановку,виконуємо простенькі завдання. І ось починається найцікавіше: людство атаковано кораблями невідомої раси! Наступні кілька місій пов'язані в основному з ними.Відбивши атаку, ми ще раз читаємо новина: «Сенсація! Ми зустріли братів по розуму! ». Ці брати виявилися недружніми, напали на нас, природно, доведеться воювати ... І так всю гру.
 Здавалося б: що може бути банальніше? Але не все так просто.Процес гри захоплює, а всі «частини» періодично розбавляються сторонніми місіями, які, втім, можна і не виконувати.
 Поступово прибувають нові члени команди, а хтось, навпаки, йде. Герої всі різні, часом схожі, часом - повні антиподи;кожен має свою невелику історію, яку завжди цікаво послухати. Хтось кричить по рації з підбитого винищувача: «Ой, мамочки !!!», а хтось спокійно зауважує:« Мене підбили. Катапультується ». Різноманітність характерів і реакцій прикрашає ігровий процес.Вільний від виконання місій часу ви проводите на космічній станції, де прокачує своїх героїв, купуєте зброю, винищувачі, системи для кораблів, слухаєте останні галактичні новини, читаєте листи від знайомих і незнайомих людей, таким чином отримуючи місії, і так далі.Якщо чесно, це сама нудна частина гри.
 Зате самі місії цікаві й різноманітні. Добре виконані повітряні бої, як за зовнішнім виглядом, так і з тактичної складової. У вас в розпорядженні є винищувачі і корабель-база, без якого - ніяк.Свої винищувачі ви можете збудувати ланками в якому завгодно порядку і наказати: ти атакуешь, ти відбиватися від ракет, а ось ти відповідаєш за скритність ланки. Або інший варіант: розосередити їх поодинці, щоб кожен сам за себе і атакував, і переховувався, і захищався від ракет.

Дивись в обидва

Якщо говорити про візуальної частини місій, то варто подивитися, як під час боїв космос розривається від феєричних спалахи лазерів, вибухів ракет і пострілів гармат.У всьому цьому не відразу виходить розібратися, і доводиться ставити на паузу, щоб роздивитися, кого з ваших соратників зачепили, і швидко покарати негідника. Хоча, швидше за все, машину врятувати вже не вдасться.Нічого страшного, підбирайте рятувальну капсулу і купуйте новий винищувач, що, до речі, зовсім не дешево, тому втрачати їх досить накладно.Погано те, що рухаються кораблі виключно за двовимірної траєкторії, причому самі вибирають, коли від неї відхилятися, і відбувається це винятково під час бою. Але, що дивно, гру це не псує, а навіть спрощує управління кораблями.
 Окремо варто сказати про розвиток героїв.У кожного персонажа шляхи прокачування різні, і їх дуже багато, хоча майже у всіх є чотири загальні гілки: пілотування, стрільба, ракети і системи. Але крім них існує величезна кількість додаткових здібностей, неоціненних в бою.Наприклад, удача (удари по вашим кораблям не принесуть їм ніякої шкоди) або виклик сил союзників (прибувають нові винищувачі, управляти якими ви не можете, зате вони відмінно відволікають увагу ворогині і допомагають вам атакувати) або ... ну, всього не перерахуєш.Звичайно, не всі шляхи розвитку доступні відразу; отримувати нові навички можна тільки за очки досвіду, які, у свою чергу, даються за добре проведений бій або за успішно виконане завдання.
 Єдине, що псує враження, - це музика, яка не відповідає атмосфері гри.Можна, навіть потрібно було придумати щось оригінальне.
 Зате звуки на висоті! У грі озвучена кожна дрібна деталь, кожне подія - початок і кінець новин, постріли, шум двигунів кораблів.Будь-який герой озвучений по-своєму, і дарма що реплік у них замало, слухати їх знову і знову - одне задоволення.
 Підводячи підсумок, я хочу сказати, що гра залишила дуже приємне враження. Чи надовго її не вистачить, але для того щоб згаяти пару вечорів вона цілком підійде.Мізки не напружує, грати цікаво.
 А що ще потрібно?
Розуміється, якщо ви не поважає себе хардкорних гравець ...