Статистика

Онлайн всього: 15
Гостей: 15
Користувачів: 0

Головна » Статті » Рецензії » Ігри

Three Cards to Midnight

Статті про тріумфальне повернення кого-то куда-то і звідки-то прийнято випереджати розумною довідкою про предмет розмови. Цього вимагає і порівняльний аналіз його творчих успіхів, і повага до читацької ліні, яка не схвалює посилань на Wikipedia.Наскільки знамениті Кріс Джонс та Аарон Коннерс (Chris Jones, Aaron Conners)? Достатньо, щоб їх квести займали почесні місця у всіляких пантеонах, топах і «верхах у вікових віхи». Інша справа, що найчастіше не займають. Про них вважають за краще або забувати, або не знати.Американці, щось там винаходили в 1990-х рр.., З технологіями експериментували, під Microsoft прогиналися. Схожої добра вистачало завжди і скрізь. Чого не вистачало схожим добра? Натхненні.

Системні вимоги
 Pentium III 600 МГц
 256 Мб пам'яті
 3D-прискорювач з 64 Мб пам'яті
250 Мб на вінчестері
 Рекомендовані вимоги
 Pentium III / Athlon 1 ГГц
 512 Мб пам'яті
 3D-прискорювач з 128 Мб пам'яті
 250 Мб на вінчестері

У серіалу Tex Murphy шанувальники були в різні часи. Зараз теж є.Прогуляйтеся по вулиці - ви обов'язково зустрінете неголеного типу в пошарпаної плащі, капелюсі і з пляшкою в руці. Однак найбільш відданими фанатами виявилися ідеологи.Аарон без передиху строчив сценарії, Кріс перетворював їх в ігри, а ігри - у фільми, одягався в згадані «порваний плащ з капелюхом і пляшкою» і перевальцем тупотів до зеленого екрану. Мало хто могли дозволити тоді подібну розкіш.Кріс з Аароном примудрялися зазивати на зйомки голлівудських акторів, робити технологічні 3D-движки, нашпиговують їх постапокаліпсісом і нуар, джазом, загадками на будь-який смак і ... Про те, що в них виходило, краще за мене розповість колега Номад.

Дружба з Microsoft приносив свої дивіденди, вони йшли на оплату adventure-пустощів ... да тут жанр паралізувало. Access Software продали, від Текса залишився лише ряд радіо-п'єс на офіційному сайті, а в 2004 році майнула сумна новина: студію (вірніше, її уламки) прикрили.Куди податися знедоленим сищикам? Дивне запитання!

Повний картеж

У indie, зрозуміло. Big Finish Games цілком і повністю складається з «колишніх». Художники, аніматори, музиканти і, природно, дві негласні легенди на чолі - повний набір, я вважав. Тільки починати вирішили з пасьянсу.Three Cards to Midnight робили «з нуля», для затравки, до того ж для зовсім іншої аудиторії, до вишукувань що не звикла. Для казуалов, одним словом. Стартовий капітал збирали по-швидкому і малими (хай і талановитими) силами.

Найкращим вкладенням став талант сценариста.І скільки келихів віскі довелося випити, перш ніж вдалося уламати Аарона на похмурий, моторошно серйозний трилер для шістнадцятирічних дівчаток? Страшно уявити, хоча із завданням він впорався чудово. Сюжетна затія змушує прошамкотіла «Шегодня таких не Шелаєв» і пустити сльозу.Тобто, незважаючи на тему, обійшлося без відписок і сюсюкань. Багатомірний, стильно, жалісливі. Трохи сухувато, але тут вже звинувачуєте формат. Вступна сценка в принизливо дрібному віконці знайомить нас з склеротічкой Джесс. Вона не те що минуле - справжнє насилу усвідомлює.Що за дряхлий гадалец в балахоні? Сидить перед нею і гадає, попутно освіжаючи пам'ять. За шматочку, клітина за клітиною, карта за картою.

Мінімалістські ролики по півхвилини крутять постійно, нагороджуючи за кожен пройдений рівень.З них складається історія життя нещасної шизофренічки, замученої сімейними таємницями, переслідуваннями, бойфренда і жахливими викриттями. Матеріалу - на добрий фільм. Точніше, на гнітюче злобний фільм. Почуття гумору викинули на смітник.Збереглося відчуття стилю, якийсь внутрішній стрижень. Навколо нього безладно і кружляють події, інтрижки і, в кінцевому рахунку, паранормальщіна. Триллер чистої води, що сподобається далеко не всім. Казуалка «на любителя» - чим не унікум?

Мавпа і «Очко»
Там, де люди з кошмарного сну аніматора Володі зачитують тексти голосами авторів ... Там, де самі собі режисери плетуть павучі мережі для розрідження умов ... Там чекають вас «Три карти». Верескливі дешевизна, зрозуміло, відразу викликає непритомність і предквестовие судоми.Від фактів не звернути за ріг, навіть якщо попередньо обтесати і побілити його. Звичний об'єктно-орієнтований пазл XXI століття. Шукаємо заховані предмети, прокрутити історію і пробуємо переконати себе, що без мізків тут не вижити.Самовнушение - теж гра, чому б авторам не заробляти і на ній? Багато хто з успіхом практикують цю схему. Перед Big Finish, з її-то досвідом, стояли виразно інші цілі, і поганої слави ніхто не шукав. Casual, hidden objects, yes-yes ... Hidden, та з сюрпризом: вам, дорогі тексофіли,присвячується!Елементи адвенчура і нестандартний погляд на мікросхему компенсують збитковість! Замаскувалися, щоб зійти за розумних.

Замість збору розкиданих по кімнаті шкарпеток, шнурків і постерів нам запропонували вправи в асоціаціях.Кілька слів, виуженних із хворої підсвідомості героїні, підвішені внизу неабияк захаращеному екрану. Виглядати ж потрібно предмети, які в парі утворюють нові слова. Он як закручено! Для носіїв мови, може, і нічого особливого. Для інших - вже випробування не з легких.Спробуйте сходу придумати з десяток відгалужень від HORSE або WHITE, наприклад. Придумати, а потім розрізнити їх на картинці і правильно приставити до оригіналу. На проходження піде від шести до ста годин - ну, ви знаєте свій рівень.У хід йдуть матеріальні та нематеріальні субстанції, написи на стінах, букви і символи ... Коротше, все, до чого курсор дотягнеться. У таких умовах курсор нерідко тягнеться до «підказок», але їх запас обмежений. Та й без окулярів залишать. Спасибі, що від таймера позбавили.

І карти, карти ... Три карти-кімнати - одна частина. Сім частин - і «роял флеш», хоч і не за правилами. У підсумку можна отримати аж дві розв'язки, хорошу чи погану. Ось, до речі, прийшов на розум цікавий факт: в Under a Killing MoonКраткая інформація про гру колись вперше попалися «бонусні» загадки.Інтелект проти підсумкового бала! І тут є щось подібне: всякі криптограми і шифри позачергово. Мало, банально, однак фінальну сценку можуть і зіпсувати. Чи варто пижіться? Three Cards, звичайно, на вигляд типова «халтурка»; немодно, негарно і немузична.Відчувається багаторічна втому, боротьба за незалежність (улюблене заняття янкі). Зате сюжет Освіжаючі вигадливий, старанне тикання по точках поповнює лексикон, а в перспективі маячить Project Fedora. Пошарпаний роками, в капелюсі і з Крісом Джонсом!
Категорія: Ігри | Додав: barsikmb (11 Вересня 2009)
Переглядів: 778 | Теги: Three Cards to Midnight, рецензії | Рейтинг: 0.0/0