Статистика

Онлайн всього: 17
Гостей: 17
Користувачів: 0

Головна » Статті » Рецензії » Ігри

Ultimate Spider-Man

Створення ігор за мотивами фільмів, у свою чергу знятих за комікс-ліцензії, - справа невдячна. Рекламісти постійно кваплять розробників, змушують випустити продукт одночасно з виходом картини - і плювати їм на якість!З іншого боку, у більшості випадків ігроізаціі піддаються відомі комікси, на яких виросло не одне покоління американців (і не тільки їх). І хочеться, щоб проект виправдав покладені на нього надії!Тому доводиться молитися на режисера, сподіватися на те, що його картина виявиться гідною. Перевірено: доля гри багато в чому залежить від таланту кінотворца. І якщо цей самий талант відсутній, розробникам буде несолодко.

Однак

... Ігор про відважного Людини-павука, можна сказати, пощастило: вони хоча б не були настільки безнадійними, щоб слідом за виходом стиратися з народної пам'яті. Перші проекти про чарівному мутант вийшли дуже давно, але публіку в захват не привели.Нарешті, з'явилася екранізація Spider-Man: The Movie і наступна за нею мультиплатформенная гра Spider-Man: The Movie Game - проекти, відразу здобули любов тисяч гравців. І адже було за що: відмінний сюжет, гарна графіка, розумна фізика.Без недоліків, зрозуміло, не обійшлося, але їх легко викупив хвацько геймплей.
 Як і належить у Голлівуді, слідом за комерційно успішним продуктом розробники почали стругати продовження.На жаль, воно виявилося значно гірше, ніж оригінал (адже ми знаємо, що друга «Термінатор» та інші винятки лише підтверджують правило).

Народження зірки

А потім щось сталося - і народилось диво: гра про Людину-Павука, але не за кіноліцензіі, а справжня, несуррогатная.Фундаментом до неї послужили останнє покоління коміксів і заснований на ньому серіал. Тобто, ми отримали шістнадцятирічного Пітера Паркера, трішки гіпертрофовані голови, тривимірну графіку і фірмову технологію 3D Comic Inking, здатну буквально «оживити» будь-якої,навіть самий пересічний комікс.
 Чи варто говорити, що за давньою традицією Activision продукт створювався для всіх платформ одночасно?! Але це не корявий порт, сляпанний на коліні сторонніми компаніями, а цілком повноцінна гра, яку не соромно показувати публіці. Приємна звістка, чи не так?
До речі, всі версії The Ultimate Spider-Man абсолютно ідентичні, тому що не в образі ні ми, ні власники консолей. Даєш повну рівноправність! ..

На даху будинку мого ...

Дійство починається на даху.Логічно: де ж ще починатися грі про мутант, що промишляє лазіння по стінах і стрибків з будинку на будинок за допомогою моторошно липучим павутини з балончика?!Швидкий погляд на околиці дає зрозуміти, що знаходимося ми в «спальному» районі: кругом двоповерхові будиночки, невеликі магазинчики, по дорогах їздять мультяшні автомобілі, чиїми прообразами послужили марки недорогих американських машин.А он у тому кутку стоїть будиночок тітоньки Мей, яка замінила нашому підопічному (звуть його Пітер Паркер, якщо хто забув) батьків і виховала на рідкість правильного супергероя.

Маніпуляція маніпуляторів

І тут, розчулення першими секундами ігор, геймер наступає на граблі, іменовані управлінням.Воно тут, м'яко кажучи, незвичне і абсолютно незрозуміле. Здавалося б, миша і стандартна розкладка WASD, що відповідає за переміщення, - що тут незрозумілого? Чому виникають проблеми?
Щоб усвідомити причину всіх лих, потрібно підключити в USB-порт рідного PC буржуйське винахід на прізвище «геймпад». І незабаром все стане на свої місця: орієнтуватися буде легко, а прицілюватися - зручно.Втім, настройки маніпулятора досить великі, і при особливому бажанні можна ув'язнити їх так, що грати за допомогою миші стане майже так само зручно, як і на джойстик. Але краще позбавити себе від зайвого головного болю і викласти пару десятків убитих єнотів за недорогий, але якісний агрегат.Він завжди знадобиться.
 Найбільш природним способом пересування для нашого павукоподібних є розгойдування від стіни до стіни на павутині. Відзначимо, що Павук тепер чіпляється оной павутиною не за небо, як це було в Spider-Man the Movie Game, а за будівлі.Таким чином, Пітер пересувається по колу, що здається досить незручним, зате цілком логічним. Врахуйте, цей спосіб управління вимагає певної вправності.

Кам'яні джунглі

Місто, в якому належить працювати нашому відважному героєві, розділений мостом на дві частини: житлову і ділову.Подорож по цим районам спочатку приносить суцільне задоволення: різноманітна архітектура, будинки частково приховані зеленню, стіни їх розцвічені рекламними плакатами.Але варто провести на вулицях близько години, і різноманіття обернеться типовим обманом: будівлі складені з однакових блоків, дерев всього три-чотири види (решта - клони), а реклама нав'язливо радить купити телефони Nokia. І в заставках між роликами миготять ці ж «мобілки».І той магазинчик за рогом торгує виключно стільниковими відомої фінської компанії. В результаті гра виглядає близькою родичкою фільмів на зразок «Особливостей національного полювання (риболовлі, політики - потрібне підкреслити)» або двох «Варт».Здавалося б, заплатив за квиток, хочеш подивитися кіно, а перед очима - суцільна реклама, нудна і настирлива.

Самое-самое

Головним елементом коміксів завжди були супергерої. І в Ultimate Spider-Man їх досить.Крім Спайді, нам вдасться побігати в шкурах Венома і Мисливця, а також зустріти безліч інших героїв, як позитивних, так і з приставкою «анти». І чому те, що у багатьох з них в кишенях валяються мобільні телефони Nokia, зовсім не дивує?
Всупереч обіцянкам розробників про повну нелінійності, в грі немає ніякої свободи вибору. Коли Павук закінчує місію, на міні-карті спалахують декілька побічних (позначені жовтим кольором) завдань і наступне обов'язкове ( «червоненьку»). Задля розваги можна відвідати «міські події».Це, наприклад, коли машина з озброєними злочинцями, точно за розкладом, колами їздить по певному кварталу і чекає - не дочекається, коли відважний Людина-Павук расколошматіт її своїми мутантскімі кулачищами.Або висить собі на даху товстун - з останніх сил тримається, упасти боїться - а ручки болять! І чекає він, бідний, порятунку у вигляді підозрілої особи в червоно-синьому трико (зовсім не Супермена - прим. Автора). При цьому можна поряд з ним хоч годину стояти - не впаде.На жаль, натхнення і фантазії розробникам вистачило ненадовго; в результаті нас змушують десять разів поспіль проходитиме гонку на час по контрольних точках або давати по мордасам хуліганам, напав на літню жінку в під'їзді.Але якщо не відволікатися на такі квести, ігровий процес одноманітним не здається.
 Ролики між місіями заслуговують окремої похвали. Їх багато, і всі вони гарні і дуже цікаві. Кожна сцена виконана у вигляді коміксів, немов у якомусь XIII, тільки відеофрагменти набагато цікавіше.Напевно, після проходження гри ви не раз будете захоплюватися, згадуючи, як Веном вдруковувати особа Росомахи в підлогу.

Game Over?

У результаті ми отримали непогану аркаду. Чудове проведення часу на пару вечорів, вдала розрядка для мізків після важкого робочого дня.Фанати Павука будуть у захваті, але ненадовго: гра швидко набридає. У графічному плані Ultimate Spider-Man виглядає цілком непогано і може похвалитися вельми демократичними системними вимогами. Загалом, купити, трохи розважитися, поставити на полицю - і забути.
 Напевно, назавжди.
Категорія: Ігри | Додав: barsikmb (10 Вересня 2009)
Переглядів: 2472 | Теги: Ultimate Spider-Man, рецензії | Рейтинг: 5.0/1